LejonetAv naturen är du ambitiös och framåtsträvande. Det betyder att du har förutsättningarna att klara ett svårt och kvalificerat jobb med allt det ansvar som följer med ett sådant. Du är en överlägsen organisatör och en envis arbetsledare.

Dessutom är du uppriktig, rättfram och generös, och du har sinne för dramatiska poänger. Du uttrycker gillande generöst och öppet och kan ge nästan generande komplimanger, men du drar dig inte heller för att uttrycka ditt ogillande. Ditt sinne är aktivt, du har en viss filosofisk inställning till livet och en varm utstrålning som gör att andra känner sig dragna till dig. Du är en kraftfull personlighet och du är lika snar till vrede som till att förlåta. Det finns något kungligt över ditt sätt att föra dig och du njuter av vetskapen om att du har den sortens personliga magnetism som andra inte bara kan gå förbi utan som de attraheras eller störs av, allt efter läggning. Dessa egenskaper förstoras om du är född under de första tio dagarna i tecknet. Lejon som är födda under den andra tiodagarsperioden i lejonets tecken är ofta starkt friluftsintresserade och vistas så mycket ute i skog och mark som de bara kan, antingen under utövande av någon idrott eller drivna av rent naturintresse. Gemensamt för många Lejon är att de är fyllda av en stark iver att uträtta saker och ting, och att de samtidigt inte har något emot att glänsa själva.

Dock finner man bland Lejonen en alltför stor grupp som i det närmaste gjort våld på sina medfödda egenskaper och låtit sig försjunka i overksamhet så att de för en händelselös, vegeterande tillvaro där allt bara tillåts att rulla på i de invanda hjulspåren. Varje Lejon bör vara medveten om att hon eller han är en handlingsmänniska, att det just är detta att vara verksam som är alla lejons livsluft. Alla Lejon bör lära sig att våga försöka och det viktiga i att man inte ger upp ifall man råkar misslyckas vid första försöket. Man kan försöka igen, för andra gången, för tredje gången, ja, så många gånger som det bara låter sig göras och om man själv tycker att målet är värt ansträngningarna. Det som avhåller många Lejon från att fortsätta att försöka sedan de väl misslyckats med något en gång, är tvivel på den egna förmågan och rädslan för att göra sig löjlig i andras ögon.

Kom ihåg att Lejon som verkligen tror på sin egen förmåga och som helhjärtat satsar på sin egen begåvning aldrig löper risk att misslyckas.

EKONOMI: Eftersom det i längden är svårt för ett Lejon att trivas med ett underordnat jobb bör du redan från början sikta in dig på att nå så högt som möjligt. Bäst bäddar du för detta genom att skaffa dig en god utbildning. Pengar som sådana intresserar dig föga, men de är nödvändiga för att du ska kunna skaffa dig de saker du själv vill ha för att du ska kunna köpa de presenter du vill ge dina nära och kära. Du vill ha första klass och lyx i alla lägen och spenderar frikostigt dina pengar på nöjen och njutningar. Lejonets inneboende vilja att synas och glänsa gör att man hittar ovanligt många lejon bland underhållningsartisterna. Men du kan också komma att trivas utmärkt som lärare eller läkare eller försäljare. Just försäljningsjobbet passar många Lejon fint. Oavsett vad du arbetar med är det viktigt att du från början tar för god vana att sätta undan en del av din inkomst på ett sparkonto. De pengarna blir bra att ha sedan när du sätter bo eller när du och din äkta hälft bestämmer er för att skaffa eget hus.

KÄRLEK: Ditt behov av kärlek är stort, det framgår inte minst av eldtecknet Skyttens närvaro i ditt femte solhus. Du har en öppen, ärlig inställning till kärleken och vill göra allt för din älskade ska känna sig lycklig. Men lejonets eldiga stolthet ger lätt upphov till massor av splittrade kärleksaffärer och äktenskap. Akta dig för att vara för impulsiv vid valet av livskamrat; det blir nämligen avgörande på mer än ett plan, inte minst för dina karriärsplaner. Försök att välja en känslomässigt stabil person och försäkra dig om att hon eller han tycker som du i de väsentliga livsfrågorna. Du kan ha stor nytta av att veta vilket stjärntecken den du överväger att gifta dig med är född under. Undvik att gifta dig med någon född i de stjärntecken som står i kvadrat till ditt eget.

HÄLSA: Vid tidpunkten för din födelse härskade Solen över hjärtat, ryggraden och ryggen. Medan den stärkte dessa kroppsdelar gjorde den dem också mera känsliga för påverkan utifrån. Som en följd av detta har just dessa kroppsdelar under vissa betingelser större benägenhet än andra att drabbas av olyckshändelser och sjukdomar. Eftersom du gillar allt livets goda tycker du förmodligen också om god mat och äter mycket av den. Det går utmärkt för sig ifall du lever ett aktivt, rörligt liv och kan hålla nere kroppsvikten, men minska ner kaloriintaget ifall du märker att du börjar lägga på hullet - just övervikt utgör det störta hotet eftersom den utgör en ständig extra belastning för hjärtat, och röker du också lever du verkligt farligt.